Virusurile si bacteriile din locuintele noastre

Daca v-ati gandit ca bacteriile si virusurile va ocolesc locuintele si ca acestia supravietuiesc doar in locuri murdare, va asiguram ca va inselati amarnic! Virusurile si bacteriile sunt prezente peste tot, asa ca mare atentie la modul in care faceti curatenie si, mai ales, la modul in care dezinfectati fiecare parte a casei dvs!

Nu este doar un zvon ca, indiferent de cat de bine igienizata este locuinta dvs bacteriile si virusurile isi fac de cap oricand si oriunde. Mai mult decat atat, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca cele mai multe boli se dobandesc din mediul casnic si ca pe fiecare centimetru patrat se afla in jur de 330 de mii de bacterii. Ce este de facut in acest caz?

Boli precum raceala, gripa, sinuzita, bronsita, infectiile virale sau cu stafilococi sunt numai cateva dintre cele care se iau din casa. Mai mult decat atat, dr. Grațiela Țârdei, cercetator virusolog, atentioneaza asupra faptului ca „baia si bucataria sunt zonele din casa in care virusurile pot persista in aer si pe suprafete, in concentratii periculoase, astfel ca trebuie acordata o grija suplimentara curateniei, aerisirii si dezinfectarii acestor incaperi. In plus, trebuie sa dezinfectam si alte zone carora nu le acordam atentie in mod uzual, precum clantele usilor, intrerupatoarele si chiar parchetul.” Pentru a scapa de aceste bacterii, trebuie sa dezinfectati cu atentie fiecare suprafata din casa cu cele mai bune solutii insa, atragem atentia asupra faptului ca solutiile pe bază de hipoclorit de sodiu pot cauza, in timp, afectiuni respiratorii. Asadar, pentru ca procesul curateniei sa nu devina unul stresant si pentru a va asigura ca bacteriile sunt eliminate, este necesar sa apelati la o firma specializata in curatenie intrucat acestea folosesc solutii profesionale care elimina microbii in proportie de 100%.