7 sfaturi pentru cei care doresc sa faca curatenie

Curatenia de toamna nu trebuie sa reprezinte un stres in plus, o firma de curatenie fiind perfecta pentru cei care nu au timp si doresc ca la final casa sa arate impecabil. In cazul in care aveti timp suficient si doriti sa va descurcati singuri, iata cateva recomandari:

  1. Prima data trebuie sa aveti un plan de curatenie. Ganditi-va din start cum ar trebui sa arate spatiul la final, unde sunt problemele mai mari, unde trebuie sa insistati.
  2. Nu uitati de tavan. Fiind un loc mai greu accesibil, foarte multi uita de panza de paianjen sau de praful ce se depune pe tavan. Improvizati si folositi o coada mai lunga de matura ca sa ajungeti in toate locurile inalte.
  3. Nu uitati sa stergeti praful de pe dulap sau corpurile inalte, folositi o carpa uscata (nu cu o carpa foarte uda) si apoi folositi o solutie speciala pentru tipul de lemn.
  4. Hainele din sifonier au nevoie de o reimprospatare. Stergeti rafturile din sifonier, lasati sa se aeriseasca si puneti diferite plicuri cu arome pentru un aer fresh.
  5. Caloriferele pot fi foarte murdare si imprafuite pe cealalta parte (cea lipita de perete). Fiind dificil accesul, puteti folosi o periuta de dinti sau sa improvizati astfel incat sa reusiti sa curatati cat mai bine.
  6. Baia trebuie curatata cu mare grija. Fiind un spatiu ce ne poate pune in pericol sanatatea, baia trebuie curatata cu solutii speciale, mai ales daca ati avut vizite si de la persoane straine.
  7. Asternuturile pentru pat trebuie schimbate cat mai des, iar obiectele pe care nu le folositi ar trebui sa le depozitati intr-un garaj sau alt loc, astfel incat sa nu mai fie “bureti” de acumulare pentru praf si data viitoare sa scapati mai usor cu curatenia. Toti avem lucruri inutile prin casa, lucruri pe care nu le mai folosim si de care putem scapa.